Video Reportage / Fotografie

Decoratie in de Ere-Orde van de Gele Ster

De Case

De Surinaamse regering heeft bij de wisseling van de macht besloten om niet alleen Surinamers, maar ook Nederlanders met een Surinaamse afkomst, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de culturele bevordering van het land te eren door hun de Ere-Orde van de Gele ster toe te kennen. Deze orde is de hoogste Surinaamse orde van verdienste en is ten tijde van de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 ingesteld om de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau te vervangen. De Surinaamse president is de Grootmeester van de orde.

Onder deze Nederlanders bevonden zich onder andere Jörgen Raymann en professor Ruben Gowricharn, die respectievelijk benoemd werden tot Ridder en Officier in de Ere-Orde van de Gele ster. Daarmee voegden zij zich toe aan de rangen waar Prins Bernhard der Nederlanden en oud-president Ronald Venetiaan die eerder ook gedecoreerd waren in deze orde. Zij ontvingen hun versierselen van ambassadeur Rajendre Khargi, namens president Chan Santokhi op de ambassade van Suriname in Den Haag.

Flamboyant Media was gevraagd om voor deze bijzondere gebeurtenis een compleet pakket van diensten te leveren: Er moest een audio en video verslag gemaakt worden van deze belangrijke gebeurtenis, met de nadruk op de speeches van, en een interview met de zijne excellentie Rajendre Khargi. Daarnaast waren we ingehuurd voor de evenement fotografie en het maken van nieuwe profiel foto’s van zowel de ambassadeur als zijn staf.

 

Diensten

Video Productie
Audio Opnames
Fotografie
Interviews

Opdrachtgever

De Surinaamse Ambassade in Nederland

De Uitdaging

De uitdaging bij dit project was om in een kleine ruimte onder COVID regels zowel de fotografie als de video opnames te doen. Een uitdaging die wij graag aangaan.

Het Resultaat

De ambassadeur en zijn staf hebben nieuwe profiel foto’s die zij gebruiken. Zowel de Surinaamse ambassade, als de personen die de oorkonde hebben ontvangen refereren met trots naar de aftermovie. Deze aftermovie is ook afgespeeld op Surinaamse TV.