Videoproductie

Handelsmissie naar voedselvallei Ede

De Case

Ede is de voedselvallei van Nederland, met een voedselwethouder en nauwe samenwerking tussen zorginstellingen en boeren.

Wat voedsel voor Ede doet was het thema van de handelsmissie die Drechtstadsboer organiseerde in 2018. Met mensen uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven uit de Drechtsteden, Alblasserwaard en Zuid-Holland werden verschillende locaties in Ede bezocht met als thema: Eten waar je blij van wordt: Inspireren, leren en innoveren.

Het doel van deze handelsmissie was om de producten die nu lokaal verkocht worden ook buiten de regio aan te kunnen bieden en tegelijkertijd ook andere landbouwers te inspireren om zich lokaal te orienteren.

Van deze handelsmissie moest een inspirerende documentaire van 20 minuten gemaakt worden, welke zowel diende als verslaglegging van de dag, als marketing richting landbouw organisaties, zodat ook zij afnemer worden van de Edese landbouw producten en geïnspireerd raken om hetzelde te doen in hun eigen regio.

 

Diensten

Video Productie
Interviews

Opdrachtgever

Drechtstadsboer

De uitdaging

Flamboyant Media was als één van de media partners ingehuurd als consultant, voor de planning, het opstellen van het draaiboek, de opnames en montage. Alle opnames van de dag zelf, inclusief interviews moesten in één dag op verschillende locaties met totaal verschillende settings, van boerderijen, tot bebouwde gebieden, tot vergaderruimtes, gedaan worden. De uitdaging was alles zo te plannen en te organiseren, dat de setup tijd per locatie minimaal was en we zo wendbaar en flexibel mogelijk waren.

Het resultaat

Het resultaat is een inspirerende documentaire over de handelsmissie. Deze documentaire is afgespeeld voor een publiek van 60 man bestaande uit de sponsoren en de stakeholders.