Videoproductie

Privilege presents:
Burgermeester Aboutaleb

De Case

Privilege, Society for Growth was een kleurrijke beweging, bestaande uit ervaren professionals en jong ondernemend talent, veelal van etnische afkomst. Zij organiseerden regelmatig events waar hun leden en geïnteresseerden in gesprek konden gaan met mensen uit de top van de politiek, onderwijs en bedrijfsleven.
Hun hoofdsponsor is Radio Brasa, een in Rotterdam gevestigde radio station, gericht op de Caribische gemeenschap in Nederland.
Privilege organiseerde in samenwerking met het Albeda College Rotterdam een gesprek avond met de Rotterdamse burgemeester, de heer Ahmed Aboutaleb. Centraal thema was “de jonge stemmers van de stad” met gespreksonderwerpen als patseraanpak, etnisch profileren, het belang van een goed netwerk en stemgedrag van jonge Rotterdammers. Burgemeester Aboutaleb benadrukte op deze avond dat de jongeren niet alleen slachtoffer zijn, maar ook een kans voor de stad en ook iets te bieden hebben voor de stad.
Flamboyant Media was ingehuurd om een aftermovie te maken van het evenement, als verslaglegging richting de sponsoren.

 

Diensten

Video Productie
Interviews

Opdrachtgever

DebatUnie
Albeda

De Uitdaging

De uitdaging voor dit project was dat met weinig voorbereiding, en met beperkte apparatuur onder verre van ideale omstandigheden opnames gemaakt moesten worden. De locatie was slecht belicht en zeer rumoerig en voor alle interviews was weinig tijd. De kunst was om ondanks de geringe voorbereidingstijd snel te kunnen schakelen en met de juiste vragen te komen, zodat in één keer de benodigde soundbites verkregen konden worden. Ondanks dat we goede microfoons gebruikten, was er toch storend achtergrond geluid in de opnames. Het geluid en kleuren moesten tijdens de montage gefixt worden.

 

Het Resultaat