Documentaire / Reportage / Concertregistratie

Sacred Songs Festival Pelgrimvaderskerk Rotterdam

De Case

Sacred Songs Rotterdam viert de diversiteit van de stad met een festival waarin zestig Rotterdamse vocalisten van verschillende culturen, religies en levensbeschouwingen samenwerken. Het belicht de schoonheid en zeggingskracht van spirituele muziek. Artiesten, zowel jong aanstormend talent als gerenommeerde topensembles presenteren bekende èn verborgen muziekstijlen.

De tiende editie van het Festival Sacred Songs werd gehouden in de historische Oude of Pelgrimvaderskerk in Delfshaven, Rotterdam. Deze kerk vindt haar oorsprong in 1417, toen Delfshaven nog de haven van Delft was. De naam Pelgrimvaderskerk verwijst naar een groep Engelse gelovigen: de Pilgrim Fathers. Zij weken aan het begin van de 17e eeuw als geloofsvluchtelingen uit naar Nederland, en scheepten zich in de haven bij de kerk in om met de “Speedwell” de overtocht naar de Nieuwe Wereld te maken. Een locatie bij uitstek dus om artiesten met verschillende etnische en religieuze achtergronden, de verborgen parels van Rotterdam, bij elkaar te brengen.

In de aanloop van het concert in de Pelgrimsvaderskerk, gingen artiesten van verschillende achtergronden optredens houden bij andere etnische gemeenschappen, om zo verbindingen te maken en verschillende gemeenschappen bij elkaar te brengen.
Flamboyant Media was ingehuurd om zowel het concert zelf, als promo video’s en video portretten van de hoofdartiesten in de aanloop van het concert te maken, welke door Open Rotterdam TV is uitgezonden.

 

Diensten

Video Reportage
Concert Registratie
Audio Registratie

Opdrachtgever

Open Rotterdam

Het Resultaat