Videoproductie

Low Countries 
Urban Farming

De Case

Op 15 december 2017 werd het eerste zaadje gepland voor een vruchtbare bilaterale samenwerking Low Countries. Op deze dag ontmoetten België en Nederland elkaar voor het eerst rond het thema Urban Farming. In de Nederlandse ambassade in Brussel volgden zo’n 70 gasten uit Vlaanderen en Nederland inspirerende presentaties over de landelijke, regionale en lokale aanpak van overheid en ondernemers rond dit thema.

Urban Farming heeft vele voordelen, waaronder het verkorten van de keten, de lagere impact op het klimaat, het verbeteren van sociale cohesie, stedenbouwkundige voordelen, het beter educeren van de bevolking door landbouw dichter bij de gewone man te brengen.

 

Diensten

Video Productie
Interviews

Opdrachtgever

Stadslandbouw Nederland

De uitdaging

Flamboyant Media was last minute benaderd door de klant om een video verslag te maken van de dag. Er moest razendsnel geschakeld worden door ons. Omdat het gehouden werd in de Nederlandse ambassade in Brussel, moesten we met minimale apparatuur in staat zijn om opnames te maken, interviews te houden en op verschillende locaties te filmen. De video moest de volgende avond online zijn, omdat de stakeholders direct verslag moesten krijgen van de dag. Dit betekende dat de montage in een keer goedgekeurd moest worden.

Het resultaat

De uitwisseling tussen beide landen heeft meerdere vervolgen gekregen om verder te ontdekken wat men van elkaar kon leren, zowel op beleidsniveau als rond verdienmodellen en educatie. Het video verslag heeft hier zeker aan bijgedragen.