Jul 6, 2021
De Molukken waren de bron van kruidnagel en nootmuskaat en waren in de 17e eeuw door de VOC veroverd door de VOC en maakten tot 1949 deel uit van de kolonie Nederlands-Indië. Molukkers kwamen overal in de archipel in dienst van het Nederlandse bestuur te werken als ambtenaar, onderwijzer, hulppredikant of militair van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL). Tijdens de dekolonisatie vochten Molukse militairen mee aan de Nederlandse zijde. Na de onafhankelijkheid van Indonesië waren zijn niet meer welkom daar. Als “tijdelijke”oplossing werden, inmiddels al 70 jaar geleden, circa 12.500 Molukkers, waaronder voornamelijk ex-KNIL-militairen, marinemannen en hun gezinnen, naar Nederland kwamen met 12 scheepstransporten gehaald. De KNIL-militairen werden kort na aankomst door Nederland ontslagen uit dienst en vielen tussen wal en schip. Om deze eerste generatie Molukkers in Nederland te eren, zet de Stichting Landelijk Moluks Monument zich in voor een monument op Lloydkade in Rotterdam.
Apr 8, 2021
De Surinaamse regering heeft bij de wisseling van de macht besloten om niet alleen Surinamers, maar ook Nederlanders met een Surinaamse afkomst, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de culturele bevordering van het land te eren door hun de Ere-Orde van de Gele ster toe te kennen. Deze orde is de hoogste Surinaamse orde van verdienste en is ten tijde van de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 ingesteld om de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau te vervangen. De Surinaamse president is de Grootmeester van de orde. Onder deze Nederlanders bevonden zich onder andere Jörgen Raymann en professor Ruben Gowricharn, die respectievelijk benoemd werden tot Ridder en Officier in de Ere-Orde van de Gele ster. Daarmee voegden zij zich toe aan de rangen waar Prins Bernhard der Nederlanden en oud-president Ronald Venetiaan die eerder ook gedecoreerd waren in deze orde. Zij ontvingen hun versierselen van ambassadeur Rajendre Khargi, namens president Chan Santokhi op de ambassade van Suriname in Den Haag.
Flamboyant Media was gevraagd om voor deze bijzondere gebeurtenis een compleet pakket van diensten te leveren: Er moest een audio en video verslag gemaakt worden van deze belangrijke gebeurtenis, met de nadruk op de speeches van, en een interview met de zijne excellentie Rajendre Khargi. Daarnaast waren we ingehuurd voor de evenement fotografie en het maken van nieuwe profiel foto’s van zowel de ambassadeur als zijn staf.
Jan 10, 2020
Asha Puthli is een Indiase muziek legend uit de VS, die bekendheid geniet voor haar pionierswerk in de jaren 70. Zij is één van de eerste Fusion artiesten die Indiase en Westerse muziek combineerde en heeft met vele grote artiesten samengewerkt. Ondanks dat ze in de VS woonde, was zij het meest populair in Europa. Haar werk rijkte over de hele wereld en heeft vele hip hop artiesten, electronic producers en zelfs grime beats geïnspireerd.
In het kader van het Le Guess Who? Festival in Utrecht was Flamboyant Media ingehuurd om haar twee dagen lang te volgen om een foto en video reportage van haar en haar bandleden te maken.
Sep 2, 2018
Vandaag de dag worden jongeren gebombardeerd met informatie via allerlei media. Soms goede informatie, maar vaak is het onzin, of zelfs fake news. Het is daarom des te belangrijker dat jongeren uit verschillende onderwijslagen en landen kritischer kunnen denken, overtuigender kunnen spreken en aandachtiger kunnen luisteren. Tevens zijn deze vaardigheden een goede voorbereiding voor het latere werk. Vanuit deze behoefte ontwikkelde het Albeda College in samenwerking met de DebatUnie een training voor studenten in moderne debat technieken. Het bijzondere aan deze training is dat het niet alleen om een video training gaat, maar dat het doel is dat studenten ook getraind worden om andere studenten te trainen in debatteren.
Sep 2, 2018
Privilege, Society for Growth was een kleurrijke beweging, bestaande uit ervaren professionals en jong ondernemend talent, veelal van etnische afkomst. Zij organiseerden regelmatig events waar hun leden en geïnteresseerden in gesprek konden gaan met mensen uit de top van de politiek, onderwijs en bedrijfsleven.
Hun hoofdsponsor was Radio Brasa, een in Rotterdam gevestigde radio station, gericht op de Caribische gemeenschap in Nederland.